10 Sfaturi pentru un păr sănătos.

Nimic nu e mai frumos şi mai feminin decât părul lung, des şi bine îngrijit! În multe privinţe, părul lung este mai greu de îngrijit decât cel scurt, se electrizează uşor, vârfurile despicate apar mai repede, îşi pierde rapid volumul şi se încălceşte foarte des. Mai jos avem câteva sfaturi simple, pe care orice persoană cu părul lung ar trebui să le urmeze:

 

1. La spălare, ai grijă cum foloseşti şamponul. Părul lung se poate deterioră foarte uşor la vârfuri, mai ales dacă obişnuiesti sa le îmbibi în şampon! Foloseşte o cantitate de şampon medie (cât încape în palmă) şi aplică-l pe părul ud. Masează la rădăcină, însă, încearcă să eviţi mişcările circulare, deoarece îl poţi incâlci şi mai rău! Înainte să clăteşti de tot şamponul, umezeşte părul puţin cu duşul şi profită de spuma produsă pentru a curăţa vârfurile!

2. Masca de păr este un produs esenţial pentru părul lung! Nu există nici un fel de remediu mai bun pentru descâlcirea părului şi pentru hidratare decât o mască intensiv hrănitoare. După ce l-ai clătit bine, stoarce vârfurile puţin, astfel părul va absorbi mai bine nutrienţii din mască. Aplică apoi produsul ales de la mijlocul firului în jos, acoperind bine vârfurile (evită să aplici masca pe rădăcini, deoarece îţi va încărca părul).

3. Apa fierbinte nu face bine părului, îl deshidratează şi poate promova producerea sebumului în exces. Înainte de a ieşi din duş, clăteşte părul cu puţină apă rece pentru a-i închide cuticulele şi pentru a preveni electrizarea sau firele rebele.

4. Nu şterge vârfurile cu prosopul niciodată! Mai degrabă zvântă-l bine şi înveleşte-l apoi intr-un turban. Îl poţi lăsa să se usuce natural, secţionează-l în patru şi trece degetele prin el, pentru a evita formarea nodurilor. Evită să piepteni părul cât timp este ud, altfel se va rupe mai uşor!

5. Prinde părul într-o codiţă lejeră (în creştetul capului) sau împleteşte-l cât dormi! Astfel, dimineaţa va fi gata pentru coafura dorită şi plin de volum. Nu te culca niciodată cu părul ud!

6. Evită pe cât posibil produsele de styling care conţin alcool, deoarece acestea vor deshidrata şi mai rău vârfurile!

7. Citeşte cu atenţie eticheta şampoanelor pentru volum! Ele pot conţine silicon, ingredient care, deşi oferă volum părului, îmbracă firul într-o peliculă care previne absorbţia nutrienţilor şi uleiurilor din măşti.

8. Nu te sfii să tai vârfurile despicate! Ştiu cât de greu poate fi să te desparţi chiar şi de câţiva milimentri din coama ta lungă, dar pentru binele părului tău, încearcă să sacrifici măcar un centimetru pe lună pentru a favoriza regenerarea!

9. Dacă ai părul foarte lung nu este recomandat să îl speli zilnic! Sebumul are nevoie de puţin timp să ajungă de pe scalp până la vârfuri pentru a le hidrata!

10. Cu câteva ore înainte să te speli pe cap, periază bine părul pentru a distribui sebumul pe toată lungimea acestuia. Dacă ai nevoie de îngrijire suplimentară, aplică ulei de argan, de măsline sau de cocos pe vârfuri (ultimii 3-4 cm din păr).

Sursă – ring.ro0

2 gânduri despre „10 Sfaturi pentru un păr sănătos.

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: