Îngrijirea părului iarna – Sfaturile stilistului

Frigul, zăpada sau aerul uscat sunt câțiva dintre factorii care agresează părul și îl deshidratează. Astfel, fără o protecţie și ingrijire reală, părul devine mai uscat și aspru la atingere, se despică mai repede şi capătă un aspect nesănătos.

Printre lucrurile pe care le putem face pentru a evita aceste efecte negative ale sezonului rece asupra părului se numără hidratarea corectă a părului, reducerea folosirii aparatelor de coafat dar și alimentația corectă.

Dacă vorbim de hidratare, pe de o parte, trebuie să ținem cont de faptul că părul nostru, la fel ca și pielea, are nevoie de o hidratare exterioară, nu doar interioară, adică din alimentație. Pentru ca să aveți niște rezultate optime, vă recomand măștile de păr bazate pe ulei de măsline, deoarece proprietățiile sale fac minuni. Pe de altă parte, utilizarea unui balsam bogat în uleiuri contribuie direct la acest proces de hidratare.

Pentru că iarna părul nostru este expus la frig, noi trebuie să avem grija să nu îl expunem și la căldură intensă, simultan, deci la temperaturi extreme. Reducerea folosirii aparatelor de coafat este un lucru bun pe care îl putem face pentru părul nostru. Ondulatoarele sau aparatele varietatea de aparate de îndreptat, și chiar uscătoarele folosite în exces, nu fac altceva decăt să usuce părul, mai ales în sezonul rece, în care este deja mai sensibil din cauza temperaturilor de afară.

Alimentația este un alt lucru asupra căruia trebuie să ne îndreptăm atenția. Pentru că, după cum spuneam, hidratarea părului se face atât din exterior cât și din alimentație, este foarte important ca în sezonul rece, mai ales, să avem incluse în alimentația noastră alimente care să fie bogate în minerale precum fierul sau zincul, dar și în proteine. Iar un element esențial este hidratarea corectă cu apă, iar în această perioadă a anului, ar fi indicat să consumăm minim 2-3 litri de apă zilnic.

Așadar, pe lângă aceste lucruri pe care le putem face pentru părul nostru, putem avea grijă la spălarea lui iar atunci când clătim să nu folosim o apă fierbinte, să nu îl periem atunci când este ud, doarece părul ud este mult mai fragil și poate să se rupă ușor și să masăm uşor scalpul pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: